Om Roxner Health

En hälsosam livsstil

Roxner Health startades 2016 av mig – Sonja Roxner. Jag har ett passionerat intresse för att arbeta med människor och olika livsstilsfrågor inom kost, hälsa, och träning. Jag vill förmedla hur företag och organisationer kan koppla sitt hälsoarbete till högre frisknärvaro, lägre personalomsättning, högre produktivitet men också stärka sitt varumärke genom att jobba aktivt med friskvård och hälsa. Genom egna erfarenheter i ledande befattningar inom områdena försäljning/marknadsföring och varumärkesstrategier kan jag tydligt se fördelarna för en organisation att främja en hälsosam livsstil hos sina medarbetare samt de positiva effekterna som hälsoarbetet får på företagets varumärke.

Fyra hörnstenar i hälsoarbetet

För att skapa en mer hälsosam livsstil måste det finnas en motivation och en glädje i förändringen. Till motsats från de många pekpinnar som finns idag om hur du uppnår en hälsosam livsstil, vill jag att du ska känna dig motiverad och inspirerad. Det får inte bli för komplicerat. Det bästa är att ta ett steg i taget. Små förändringar – steg för steg – ger stora resultat på sikt.

Mina fyra hörnstenar i arbetet för en friskare livsstil är:

  • Inspiration
  • Kunskap
  • Glädje
  • Utveckling

Genom inspiration från egna erfarenheter vill jag förmedla att det inte är komplicerat att leva ett hälsosamt liv med träning och bra kost som ledstjärnor. Jag förmedlar kunskap inom områdena hälsa, kost och träning som bygger på gedigen forskning. Varje individ ska känna glädje i att skapa och behålla en mer hälsosam livsstil och uppleva en utveckling mot önskade mål vad gäller kost, träning och balans i livet.

 

 

Utbildning och erfarenheter.

  • Diplomerad Livsstilsrådgivare, Kostrådgivare och Hälsoinspiratör
  • Certifierad Löptränare vid Svenska Friidrottsförbundet
  • Diplomerad i Funktionell Träning vid Aerobic Weekends
  • Instruktör i mental träning för Mindworkout
  • Civilekonomutbildning med marknadsföringsinriktning (internationell med franska som språk) vid Universitetet i Liege och Örebro universitet
  • Diplomerad Copywriter IHM Business School

Jag har sedan 1990 jobbat med marknadsföring, projektledning och varumärkesstrategier. Jag har innehaft flera ledande befattningar inom Volvo Group och har även erfarenhet av marknadsföring och projektledning inom IT branschen.
Jag har haft uppdrag som löpcoach/löptränare för Apollo, AerobicWeekends och Göteborgsvarvet på Apollos träningsanläggningar på de olika Kanarieöarna, där jag även hållit föreläsningar inom kost och träning. Jag har anordnat löparweekend på Vann Spa i Lysekil och hållit inspirationsföreläsningar för olika målgrupper inom hälsa, kost och träning.
Jag har tränat löpning sedan tonåren och har deltagit i många motionslopp genom åren. Jag kompletterar min löpning med funktionell träning och yoga och är aktiv i löparklubben Solvikingarna i Göteborg.