Tog min första löptur efter Paris Marathon igår. Tårna protesterar fortfarande och mina normalt ganska rymliga löparskor kändes trånga. Annars känns det förvånansvärt bra. Klart jag är stel, men jag trodde det skulle vara mycket värre. Nu ska jag gradvis öka antal kilometer så att jag kommer upp i min normala träningsdos igen. Det får bli en hel del alternativ träning också som cykel, gym och yoga. Svårt att hålla igen när huvudet bara vill springa. Märklig drog det där med löpning…

Fredagar är speciella. Det är ingen större skillnad vare sig man är anställd eller egenföretagare. När alla samtal är ringda och alla punkter på ”att-göra listan” är avbockade..nåja nästan alla i alla fall, så infinner sig fredagslugnet. Fredagsfika med kompisar på stan, handla mat. Hem och fixa fredagsmys med Let’s Dance på TV:n och katten i knät. Har även bakat egna energikakor idag som är supergoda och mycket nyttigare än de man köper i butikerna. Här får ni receptet:

Smaskiga energikakor

Blanda en del vardera av cashewnötter, sötmandel och valnötter. Mixa i matberedare. Häll ned den grovhackade blandningen i en skål. Mixa en del urkärnade dadlar och en del russin i matberedaren. Blanda allt i skålen och häll i kokosflingor i önskad mängd. Häll i en msk kallpressad kokosolja.Ta i lite i tagen tills smeten blir hanterbar. Forma till bollar eller kakor. Förvara i kylskåp. Mums!

stock-photo-42200408-healthy-munchies